ΘΩΡΑΚΟΣΚΟΠΙΚΗ

Η θωρακοσκοπική χειρουργική αποτελεί ελάχιστα επεμβατική τεχνική για τη διάγνωση και θεραπεία κλινικών προβλημάτων στο θώρακα. Περιλαμβάνει τη χρήση μικροκάμερας και μικροεργαλείων που αποκτούν πρόσβαση σε όλες τις περιοχές του θώρακα με ελάχιστα τραυματικό τρόπο.

Η ρομποτική πλατφόρμα da Vinci είναι η πλέον εξελιγμένη για την πραγματοποίηση τέτοιων επεμβάσεων, και στα χέρια του κατάλληλου χειρουργού αποτελεί τη μέθοδο εκλογής για όλες τις παθήσεις του θώρακα.

Τα πλεονεκτήματα της ρομποτικής θωρακοσκοπικής τεχνικής είναι πολλά και ποικίλα:
Μικρότερη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο και η ταχύτερη επιστροφή στην εργασία μειώνει, όπως είναι λογικό κατά πολύ το κόστος της νοσηλείας και της γενικότερης οικονομικής επιβάρυνσης.
Άριστο αισθητικό αποτέλεσμα, αφού λόγω των μικρών τομών πρακτικά δεν απομένουν ουλές μετά τις επεμβάσεις.
Ελάχιστος τραυματισμός ιστών και αναίμακτες επεμβάσεις, τα οποία συμβάλλουν στην κατακόρυφη μείωση του ποσοστού λοιμώξεων.
Ασφάλεια και ακρίβεια κατά την επέμβαση λόγω της μεγάλης μεγέθυνσης, της στερεοσκοπικής 3D όρασης, της κινητικότητας των εργαλείων προς όλες τις κατευθύνσεις.
Σημαντικά μειωμένες είναι επίσης οι αναπνευστικές και καρδιαγγειακές επιπλοκές λόγω της ταχείας κινητοποίησης των ασθενών.

Συνήθεις καταστάσεις και όργανα όπου έχει ένδειξη η χρήση της θωρακοσκοπικής μεθόδου είναι:
Οισοφάγος (καρκίνος, καλοήθειες όπως π.χ. αχαλασία).
Στόμαχος (καρκίνος).
Διαφραγματοκήλη.
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.
Καρκίνος πνεύμονα, μεσοθωρακίου και υπεζωκότα.
Λήψη βιοψίας από το θώρακα.
Αντιμετώπιση πνευμοθώρακα, υδροθώρακα ή αιμοθώρακα.
Θύμος αδένας (εκτομή).

Η ομάδα του Δρ. Αθανασόπουλου χρησιμοποιεί τη νεότερη γενιά ρομποτικών συστημάτων da Vinci Xi και Si HD, καλύπτοντας όλα τα ζητήματα που άπτονται της γενικής χειρουργικής.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΙΑΤΡΕΙΟ

Κηφισίας 58 (1ος), Μαρούσι 15125

p_athanasopoulos@yahoo.com

ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ

Διστόμου 3-7, Μαρούσι 15125, Κτήριο Δ΄ (8ος)

p_athanasopoulos@yahoo.com